Prezentujemy receptury na tradycyjne dania wigilijne – m.in. barszcz z uszkami, zupę migdałową, kapustę z grochem, kulebiak i kutię. Podajemy także szereg pomysłów na ryby, nie tylko na karpia i śledzia, ale też na sandacza, pstrąga, dorsza, łososia oraz szczupaka.
Na bożonarodzeniowy obiad proponujemy liczne dania mięsne – niebanalne pieczenie i rolady.
Na świątecznym stole nie może zabraknąć ciast, dlatego umieściliśmy również dział poświęcony wypiekom.
Nie zapomnieliśmy też o zawsze chętnie spożywanych przekąskach – znajdziecie tu wiele przepisów na sałatki, galarety i inne smakowite przystawki.
Ponadto podpowiadamy, jak stworzyć w domu gwiazdkowy wystrój. Propozycje świątecznych dań uzupełniają bowiem pomysły na eleganckie, niebanalne aranżacje stołu.
SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI?
WPISZ TYTUŁ LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ: