Dieta warzywno-owocowa a harmonia ciała
Publikacja dr Ewy Dąbrowskiej zawiera wiele cennych informacji na temat diety warzywno – owocowej, przebiegu kuracji dietą oraz mechanizmów jej działania. Znajdziemy tu liczne przykłady wyleczenia osób dzięki zastosowaniu tej nowatorskiej metody leczenia. Autorka wskazuje także na różnice w interpretacji przyczyn powstawania chorób w ujęciu medycyny akademickiej i naturalnej.
Dr Ewa Dąbrowska jest doktorem nauk medycznych, specjalistą chorób wewnętrznych, autorką 50 prac i ponad 100 doniesień naukowych. Przez wiele lat pracowała na stanowisku adiunkta w Klinice Chorób Wewnętrznych Akademii Medycznej w gdańsku, gdzie prowadziła badania naukowe z zakresu immunologii, uzyskując w roku 1978 tytuł doktora nauk medycznych. W roku 1992 napisała pracę naukową “Znaczenie zaburzeń immunologicznych w porfirii późnej skórnej”. Jest autorką cenionych książek: “Ciało i ducha ratować żywieniem” oraz “Przywracać zdrowie żywieniem”.
Wynikiem prowadzonych przez dr Ewę Dąbrowską badań było opracowanie nowatorskiej metody terapii w oparciu o dietę warzywno-owocową odtruwającą i wspomagającą własne, samoleczące mechanizmy organizmu.
Zachęcające wyniki uzyskane w leczeniu wielu chorób cywilizacyjnych, skłoniły autorkę do upowszechnienia tej metody terapii m.in. w Instytucie Zdrowie SOFRA w Mielnie i Karpaczu, z którym współpracuje od wielu lat konsultując pacjentów i nadzorując diety zdrowotne.
SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI?
WPISZ TYTUŁ LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ: