O jabłkachEliza Mórawska – autorka jednego z najbardziej znanych w Polsce blogów kulinarnych (53.000 fanów na FB) przedstawia swoją drugą książkę kucharską. Tym razem koncentruje się na jednym produkcie  – JABŁKACH.

Książka zawiera 40 przepisów na dania z wykorzystaniem jabłek, od śniadań, przez obiady, na deserach kończąc z pięknymi fotografiami (w sumie 71 zdjęć) autorstwa Krzysztofa Kozanowskiego, którego kulinarne zdjęcia znane są czytelnikom magazynu USTA.

Jest też opowieścią o najbardziej polskim ze wszystkich owoców, przeplataną wspomnieniami z dzieciństwa autorki.

Część nakładu została wydrukowana na papierze ekologicznym, wyprodukowanym z ogryzków jabłek – Cartamela / Frumat, reszta na równie szlachetnym Arctic Paper, Lynx.

One thought on “O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadanie, obiad, kolację i deser – Eliza Mórawska

  1. atraska

    Ja jadłam jabłka przed tą całą akcją #jedzjabłka Uwielbiam je i z tą książką w ręku wykorzystuję je jeszcze smaczniej. Polecam!

Dodaj komentarz