You are currently viewing Ale ferment Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom Veronika Szwejk Mikołaj Bator

Ale ferment Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom Veronika Szwejk Mikołaj Bator

porownywarka cen ksiazek 1 1024x127 - Ale ferment Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom Veronika Szwejk Mikołaj Bator

Ale ferment Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom Veronika Szwejk Mikołaj Bator
Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy…

Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods – poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan.

A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!)

Wprowadź magię fermentacji do swojej kuchni!

Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.

SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI? 

WPISZ TYTUŁ  LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ:

 

Zostaw komentarz! Oceń książkę! Poleć ją innym czytelnikom!