Dieta bez mleka i glutenu Barbara Kuligowska-Dudek
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).
W książce znajdziesz między innymi informacje:
- Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu
- Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia
- Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko
- Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie
- A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu
SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI?
WPISZ TYTUŁ LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ: