Domowe przetwory Dżemy galaretki marmolady Trausner Walter

Domowe przetwory Dżemy galaretki marmolady Trausner Walter

Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie „smarowidłem” idealnym na kanapki. Stały się doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Ale nawet te tradycyjne coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.

W książce znajdziesz:

  • kilkadziesiąt przepisów na pyszne dżemy, galaretki i marmolady,
  • rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać domowe przetwory z owoców,
  • przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek,
  • propozycje niezwykłych dodatków do dżemów, na przykład w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.

Leave a Reply