GELATO Włoskie lody sorbety i inne słodkości Jacob Kenedy

GELATO Włoskie lody sorbety i inne słodkości Jacob Kenedy

Włoska radość zaklęta w rożku

Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku małej rzymskiej gelaterii.

70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato

  • szafran i wanilia
  • ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem
  • nuta mandarynki
  • biała czekolada z lawendą
  • czarny bez z ogórkiem i ginem

Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.

Przekonaj się, jak łatwo można przygotować niebanalne lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak niewiele składników potrzeba, by cieszyć się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata.

Oprócz przepisów na lody, o smakach zarówno klasycznych, jak i wyszukanych, w książce znajdziesz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.

Dla wszystkich wielbicieli lodów, czyli – nie oszukujmy się – dla każdego z nas

Leave a Reply