Grillowanie dla bystrzaków John Mariani Marie Rama

CENA KSIAZKI 300x150 - Grillowanie dla bystrzaków	John Mariani Marie Rama

Grillowanie dla bystrzaków John Mariani Marie Rama

Dowiedz się, jak:

zainstalować i konserwować grill
rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień
grillować różne rodzaje potraw – od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery
przyrządzać na ruszcie egzotyczne dania
Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu – wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się świetnie bawił i wreszcie dobrze sobie podjesz! Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie świetnie smakują, są proste do przyrządzenia i – jak twierdzą dietetycy – zdrowsze, bo zawierają mniej tłuszczu. A grillować można prawie wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce.

Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla lub opiekałeś ją nad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez duże „G”, ta książka uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze.

Przygotuj się do grillowania – poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać oraz podtrzymywać ogień.
Żyj ze smakiem – zaopatrz swoją spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty.
Stare, ale jare, czyli klasyka grilla – zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków oraz żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem.
Rozwiń swoje umiejętności – osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych wskazówek dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i… owoców.
Z grillem na działce:

różnice między zwykłym grillowaniem a powolnym pieczeniem;
kolorowe zdjęcia potraw przygotowanych według 130 przepisów z książki;
sprzęt i akcesoria do grillowania;
instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla;
szczegółowy instruktaż bezpośredniego i pośredniego grillowania;
wskazówki ułatwiające panowanie nad ogniem i żarem;
używanie rożna i wędzarni.
Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku…
Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc.

Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.

SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI? 

WPISZ TYTUŁ  LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ:

Zostaw komentarz! Oceń książkę! Poleć ją innym czytelnikom!