
Ilustrowany leksykon grzybów w Polsce Kamiński Wiesław
Każde grzybobranie to zapowiedź wspaniałego festynu przyrody, olśniewającego różnorodnością grzybowych odmian i gatunków.
Cieszą nasze oczy, a podniebieniu dostarczają niezapomnianych wrażeń smakowych.
Jednak, jak odróżnić grzyby jadalne od trujących? Jak rozpoznać najsmaczniejsze wśród smacznych?
Książka zawiera informacje o 360 gatunkach grzybów, ich cechach, sposobie oznaczania oraz przydatności w kuchni.
Opisy zostały uzupełnione kolorowymi fotografiami, z którymi miłośnicy grzybów mogą porównać znalezione przez siebie okazy. Rzetelność zawartej tu wiedzy na temat królestwa grzybów gwarantuje doświadczony, certyfikowany grzyboznawca.
SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI?
WPISZ TYTUŁ LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ:
