Kuchnia bez pszenicy. 150 przepisów które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć 242x300 - Kuchnia bez pszenicy. 150 przepisów, które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć150 inspirujących przepisów, dzięki którym każdy może pozbyć się pszennego brzucha i utrzymać niższą wagę! “Kuchnia bez pszenicy” to druga książka amerykańskiego kardiologa Williama Davisa, autora bestsellerowej “Diety bez pszenicy”. Doktor Davis dowodzi, że rezygnacja ze spożywania złych zbóż znacząco wpływa na poprawę zdrowia, a także pomaga schudnąć i zachować szczupłą sylwetkę. Dowiemy się, jak żyć bez pszenicy. Poznamy też historie pacjentów, którzy dzięki zmianie diety zeszczupleli i pozbyli się chorób. 

W książce “Kuchnia bez pszenicy” znajduje się wiele przepisów na smakowite, łatwe do przyrządzenia potrawy. Są tu receptury na energetyzujące śniadania, zaspokajające głód posiłki południowe, apetyczne rodzinne obiady i pyszne słodkie desery. A wszystko bez glutenu! Oprócz przepisów autor podaje też zlecenia dotyczące gotowania i zamienników pokarmowych, a także wskazówki odnośnie zakupów i organizacji spiżarni. Dzięki radom Davisa możemy stworzyć pozbawione pszenicy wersje naszych ulubionych dań. Nie tylko tych gotowanych i smażonych, ale również wypieków – ciast, placków, chleba, z których, jak się okazuje, wcale nie trzeba rezygnować!

Leave a Reply