Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2 Katarzyna Mikulska Artur Bokła

Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2 Katarzyna Mikulska Artur Bokła

To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.

W tej części “Kuchni survivalowej” zaprezentowano różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem.

Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!

Toolbook zawiera:

  • przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej),
  • prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie),
  • techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki,
  • filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR

Leave a Reply