MasterChef Junior Piąta polska edycja programu
Ucz się od… najlepszych.
Ucz się od… najmłodszych.
Jesteśmy przyzwyczajeni, że to dorośli uczą dzieci, doradzają im i dają wskazówki. W książce “MasterChef Junior” jest odwrotnie. To dzieci, których pasją jest kuchnia i które gotują lepiej niż większość dorosłych, podają swoje pomysły na przepyszne dania.
Znajdziesz tu przepisy na wspaniałe i smaczne:
- przystawki (jak chociażby sałatka z arbuzem, serem feta i orzeszkami pistacjowymi);
- dania z ryb i owoców morza (takiej jak łosoś w sosie teriyaki)
- mięsne potrawy (m.in. tagliatelle z dynią, boczkiem i ze szpinakiem)
- dania bezmięsne (wśród nich imbirowe placuszki z jajkiem i warzywami)
A na deser… oczywiście kuszące słodkości (m.in. domowe raffaello).
Czy nie brzmi to jak zapowiedź wspaniałej uczty? Przygotuj ją według przepisów zwyciężczyni i uczestników 5. edycji programu “MasterChef Junior”. Satysfakcja i pyszny smak – gwarantowane!
SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI?
WPISZ TYTUŁ LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ: