Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobie Monika Walecka

porownywarka cen ksiazek 1 1024x127 - Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobie Monika Walecka

Opowiadania drewnianego stolu 210x300 - Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobie Monika WaleckaOpowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobie Monika Walecka

Gotuj, eksperymentuj i rozkoszuj się jedzeniem! Stary, drewniany stół — miejsce rodzinnych i przyjacielskich spotkań, gorących dyskusji, serdecznych toastów i wspaniałych przyjęć. Miejsce, przy którym kolejne pokolenia wspólnie biesiadują i rozkoszują się zarówno pysznym jedzeniem, jak i ciepłem domowego ogniska. Miejsce magiczne, zarezerwowane tylko dla najbliższych, którym chcesz sprawić przyjemność. Na takim stole nie wypada położyć byle czego. On zasługuje na coś więcej: na potrawy przygotowane z uczuciem, fascynacją, odrobiną kuchennej alchemii. Na jedzenie, w które tchniesz nieco swojej własnej fantazji. W Twoje ręce trafiła właśnie książka, w której znajdziesz najróżniejsze przepisy na przepyszne dania na każdą porę dnia i roku, wymyślone i sprawdzone przez niezwykłą kucharkę. Znajdziesz wśród nich i pożywne, szybkie potrawy, i prawdziwe kulinarne dzieła sztuki. Ty też możesz je wyczarować w swojej kuchni i podać na stół. Zachwyć rodzinę, przyjaciół, a także samego siebie! „Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy”. Anthelme Brillat-Savarin Monika Walecka — fotograf, stylista jedzenia, piekarz, autorka bloga gotuje bo lubi. Podczas studiów filologicznych i psychologicznych zaczęłam pracę w MTV Polska, gdzie przez 4 lata produkowała programy muzyczno-kulturalne, a później zaczęła gotować dla gwiazd show biznesu. Gdy wyprowadziła się do Pragi, zaczęła szlifować warsztat fotograficzny i realizować zlecenia na sesje fotograficzne i stylizacji jedzenia. Dziś mieszka w San Francisco, praktykuje w fantastycznej piekarni, a w międzyczasie pracuje jako fotograf jedzenia. Każdą wolną chwilę poświęca na uczenie się nowych smaków i połączeń.

SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI? 

WPISZ TYTUŁ  LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ:

 

Zostaw komentarz! Oceń książkę! Poleć ją innym czytelnikom!