
Paleo po polsku Kuchnia współczesnych jaskiniowców Alicja Białowąs Białowąs Dawid
Zasady żywienia stosowane już przez ludzi pierwotnych – to główne założenie diety paleo. Wyeliminowano z niej wszystko, co szkodziło i wciąż szkodzi ludziom, a pozostawiono te produkty, które są źródłem zdrowia i witalności człowieka. I tak, dieta paleo bazuje głównie na warzywach, owocach, jajach, orzechach, rybach, grzybach i mięsie (pochodzących ze zwierząt pastwiskowych, a nie farm hodowlanych).
„Paleo po polsku” pozwoli zapoznać się z podstawami diety paleolitycznej. Dowiesz się jak przygotowywać zdrowe posiłki, dzięki którym nabierzesz siły i uzdrowisz swoje ciało. Poznasz tradycyjne zasady obróbki żywności, które nie niszczą cennych składników i podnoszą walory smakowe posiłków. Przepisy oparte są produktach łatwo dostępnych w polskich sklepach.
Osoby, które stosują dietę paleo odczuwają poprawę nastroju, chudną, czują się zdrowiej i mają więcej życiowej energii. Podstawy żywienia według paleo wywodzą się z przekonania, że człowiek przystosował się do odżywiania paleolitycznego i taka dieta mu najbardziej służy.
Paelo to nie tylko jedzenie, ale także styl życia, oparty na byciu blisko natury i maksymalnemu czerpaniu z dobrodziejstw przyrody.
SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI?
WPISZ TYTUŁ LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ: