Smak dzikich roślin Patrycja Machałek

Smak dzikich roślin Patrycja Machałek

Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek – wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.

Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.  

Dzięki tej książce przygotujesz:

  • drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
  • marmoladę z dzikiej forsycji
  • surówkę z liśćmi lipy
  • leśny dżin z jałowca
  • pokrzywowe kluseczki

I ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.

Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.

Sezonowe gotowanie z dzikich roślin jest prostsze, niż myślisz!

Leave a Reply