Sushi Hori Masakazu Takahashi Kazu
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
- niezbędne narzędzia kuchenne
- podstawowe składniki sushi
- sposoby przygotowywania ryżu
- filetowanie i krojenie ryb
- przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
- techniki rolowania sushi
- ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi
SZUKASZ INNEJ KSIĄŻKI?
WPISZ TYTUŁ LUB AUTORA LUB TEMATYKĘ: