Sushi Hori Masakazu Takahashi Kazu

Sushi Hori Masakazu Takahashi Kazu

Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.

Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.

Omówiono w niej:

  • niezbędne narzędzia kuchenne
  • podstawowe składniki sushi
  • sposoby przygotowywania ryżu
  • filetowanie i krojenie ryb
  • przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
  • techniki rolowania sushi
  • ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi

Leave a Reply