Ziemniak Pilitowska Zofia Pilitowska Katarzyna

Ziemniak Pilitowska Zofia Pilitowska Katarzyna

Znakomite i nieskomplikowane przepisy z ziemniakiem w roli głównej.

Po sukcesie książki „Jajko” pozytywnie zakręcony duet Kasi i Zosi Pilitowskich, mamy i córki z krakowskiej kawiarni „Ranny Ptaszek”, zabiera nas w ziemniaczaną podróż! I to dosłownie, bo w książce znajdziemy potrawy z ziemniakiem w roli głównej ze wszystkich stron świata.

„Ziemniak” podzielony jest na pięć rozdziałów. Są tutaj przepisy podstawowe, pomysły na dania zagniecione, smażone, ulepione, z każdego zakątka świata. A na koniec ziemniaczki na słodko. Oprócz rodzimych pyszności (takich jak pyzy, cepeliny czy kluski śląskie) w „Ziemniaku” znajdziemy także przepisy na bombajskie ziemniaczki Vada Paw, afrykańską zupę z masłem orzechowym czy znane wszystkim miłośnikom nart austriackie rosti. W skrócie – ogrom inspiracji do przyrządzenia prawdziwej skrobiowej uczty!

Leave a Reply